OM YVONNE

Redan som barn var jag intresserad av mat, både av att äta- och titta på när den tillagades. Min uppväxt har delvis varit i restaurangkök, så på något sätt har det nästan alltid varit en del av mig.

        Efter 26 år inom den grafiska branchen utbildade jag mig till bagare/konditor 2006. Under utbildningen utmanade jag mig mycket både med smaker och former. Jag förstod rätt snart att detta var jag, och att det var min väg i livet.

        Jag har alltid sett saker lite annorlunda och detta annorlunda har nu fått spelrum i mina produkter som speglar min själ. Kryddigt, kreativt, färgglatt, formrikt, något udda och själsligt som väcker känslor i folk både med smak och utséende.

        Jag startade ConCoct Fabrique och ConCoct BAKERI:et för att jag brinner för hantverket inom dessa yrken. På engelska betyder concoct att koka ihop eller hitta på, vilket passar utmärkt som förnamn på mina företag.

      Med många av mina produkter vill jag utmana vanemänniskan. Framförallt de som anser att man inte kan blanda smaker hur som helst. Jag vill ge en känsla av att det kittlar i gommen och ger ett behagligt merbehov.

        Fantastiskt är också att jag lyckats kombinera mina yrkeserfarenheter och min stora passion i dessa två företag.

        Välkommen till ConCoct och Yvonne med personal.

OM CONCOCT FABRIQUE

Concoct Fabrique startades årskiftet 2013/2014 med ett enda mål: att med lokala råvaror och med ett genuint mathantverk skapa ett sortiment av de mest udda och annorlunda smakerna i Skåne.

        Sen dess har allt gått i raketfart och idag gör vi inte bara marmelader utan även geléer, senap, ketchup, olika chutneys och sirap. Tack vare att våra kunder verkar gilla det vi gör, har vi nu möjlighet att hela tiden få utveckla sortimentet, vilket är fantastiskt!

 

 

De olika produkterna har oftast en bas av lokalt odlad frukt/bär/grönsak med en utmanande kombination av annan frukt/bär/grönsak, krydda, ört eller spritsort som pricken över i:et.

        Vi använder inga tillsatser. Färsk ekologisk citron används i de i de flesta av våra produkter istället för pektin. Våra geléer är också helt fria från pektin.

        Bitar av frukt finns alltid med och marmeladerna späds aldrig ut med vatten, det är bara socker och frukt/bär/grönsak som tillsammans kokar ihop till en smakrik produkt. Det smakar helt enkelt det som står på burken som våra kunder brukar påpeka.

        Våra goda fikonmarmelader tillverkar vi på små delikata 1:a klass fikon som en god vän importerar åt oss. I dessa marmelader tillsätter vi vatten då fikonen är torkade. 

        Vi använder oftast färska frukter/bär eller grönsaker i den mån det finns över säsong. Under bärens olika säsonger köper vi massor av lokala råvaror som vi bereder och fryser in, inför vintern.

        Förutom att sälja till butiker så gör vi även samarbeten med olika företag och producerar idag produkter med skräddarsydda smaker till små delikatessbutiker,hotell och restauranger.

OM CONCOCT BAGERI:et

I april 2017 startade vi ConCoct BAGERI:et i samma lokaler som kokeriet. Här bakar vi färskbröd, knäckebröd, kakor, kex, granola mm. Precis som i kokeriet samarbetar vi med många lokala odlare och använder inga onaturliga råvaror. Den mesta säden köper vi av bönder i närheten och maler till fullkornsmjöl i vår kvarn "Malte". Det vita mjölet är ett lokalt fint siktat mjöl utan askorbinsyra. Här finns också stora utrymmen att utmana smaklökarna. Vi har redan fått ett fint pris för vårt ölknäcke som till 95% är tillverkat av lokala råvaror och Ysta färsköl och silver I SM-mathantverk 2019 fick vi med vår nyhet KNÄX- lila morot/blåbär/timjan/vitlök.