Vår första produkt och storsäljare.

Vi tillverkar marmelader från de finaste lokala råvarorna vi kan hitta för säsongen. Vi jobbar också i huvudsak med vuxna smaker - marmelader som först och främst passar till smakrika dessertostar. Vår förste marmelad-kokerskas smaklökar har gjort våra marmelader helt unika på marknaden.

 

Läs mer

 

 

Våra geléer kom till i ett samarbete med en av våra återförsäljare i Stock-
holm. Vi blev tillfrågade om vi kunde tillverka en gelé som passade till fågel och ostar. Vi älskar utmaningar och tackade naturligtvis ja. En klassisk gelé med portvin blev det. Vi tycker att det är fantastiskt 
när kunder ringer och har idéer som kan förverkligas!

 

Läs mer

Kålasås är en produkt som de flesta gillar och det är fantastiskt gott till glass men den passar utmärkt till våra bakverk och supergod på pannkakor, våfflor och plättar.
Även i dessa såser har vi lite annorlunda smaksättningar. Tonkaböna/timutpeppar är en härlig kombination på vår kålasås.

Läs mer.

Vår sajrup fick brons i Eldrimners öppna SM i mathantverk 2015. Det känns fantastiskt bra då sajrupen faktiskt är en återvinningsprodukt. I vårat kokeri försöker vi ta reda på allt spill från frukt/bär och grönsaker. 
Sirapen kan med fördel användas till rökt fisk, dessertostar, fruktsallader, glass, våfflor, pannkaka, drinkar, te mm.


Läs mer

 

Chutney började vi tillverka då vi på en julmarknad 2014 på Övedskloster

träffade på en lokal viltfågelproducent.

Frisken Vilt i Vittskövle tillverkar rökta produkter såsom rökt bröst, korvar mm av vildand, vildfasan och vildgås.

Vi beslöt oss för att samarbeta och jag tog fram två chutneys som passade väldigt bra till deras produkter.

 

Läs mer

Vår storsäljare är "Het" ketchup gjord på oranga plommontomater. Vi tillverkar våra matsåser från de finaste lokala råvarorna vi kan hitta. Tomaterna är lokala, örter och kryddor kommer från Österlenkryddor som nyligen blivit kravcertifierade. Senaste nyheten bland matsåserna är en het och rökig BBQ-sås.

Läs mer

De senaste åren har det blivit en hel del samarbeten med olika lokala butiker, gårdar och producenter.
Jag anser att man höjer produkten ytterligare ett snäpp med ett sam-arbete. Vårt senaste tillskott är just
ett sådant!
 Lönneboställets korvcafé
i Gladsax ville producera några olika
senaper. 
Fem olika sorter finns nu färdiga. Styrkan varierar från en lagom mild senap smaksatt med timjan till den lite kaxigare med rökig whisky.

 

Läs mer

© 2016 by Concoct Fabrique